Omagierea lui Haydn la Palatul Mogoșoaia

4 06 2017

Sala Scoarțelor din Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia a fost arhiplină la întâlnirea cu muzica unuia dintre cei mai influenți maeștrii ai clasicismului muzical, creator de stiluri și genuri – Joseph Haydn. Pentru a aduce un omagiu acestui geniu al omenirii am invitat la Palatul Mogoșoaia un ansamblu foarte valoros, alcătuit din solisti instrumentiști ai Filarmonicii George Enescu – Cvartetul ARTMUSIK, o formație cu sute de concerte în cei peste 15 ani de existenţă, susținute  pe majoritatea scenelor româneşti, dar şi în oraşe cu tradiţie din Europa, America de Sud sau Japonia.

DSC_0004

Cel de-al șaptelea recital din cadrul Mogoșoaia ClasicFest, manifestare găzduită de Palatul Brâncovenesc Mogoşoaia și organizată de Centrul Cultural “Palatele Brâncovenești” și Asociația Pro Valores, fost un adevărat regal sonor.

Violoniştii Marius Bîclea şi Emil Stegar, violistul Florin Matei şi violoncelistul Dan Joiţoiu au interpretat două dintre cvartetele lui Joseph Haydn: op.54, nr.1, în Sol major – compus în 1788 și Cvartetul op.74, nr.3, în sol minor, supranumit Călărețul, scris în 1793.

Prestația muzicienilor amintiți a fost extrem de bine primită de publicul entuziast, care după îndelungi serii de aplauze și urale, i-a obligat pe protagoniști să ofere un bis de mare atractivitate.

WP_20170604_12_56_36_Pro

Duminica viitoare, 11 iunie 2017, tot de la ora 12, Mogoșoaia Clasic fest ediția a VI –a se va încheia cu un recital inedit. Prefigurând Turneul Național Muzica în Palatele României, artistul special Nicolae Szekely vă va invita la o călătorie incitantă în perioada mediavală și în cea a barocului incipient, slujindu-se de 5 instrumente autentice, rar prezente pe scenele românești: vihuelă, laută, chitară renascentistă, chitară barocă și arhilăută.


Acțiuni

Information

Lasă un comentariu