Rafinament cameral la Palatul Mogoșoaia

28 05 2017

Mulți spectatori au ținut să fie prezenți în Sala Scoarțelor din Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia pentru a asculta în interpretarea ansamblului Musica Viva, opusuri cu caracter dansant, create de: Astor Piazzolla, Dmitri Șostakovici, Francis Poulenc, Robert Schumann, Manuel de Falla și Bela Bartok.

DSC_0009

Violoncelistul Florin Mitrea – șef de partidă al Orchestrei Naționale Radio și pianista Andreea Butnaru au făcut o adevărată demonstrație de măiestrie camerală cu ocazia evenimentului cu numărul 6 din cadrul ediției a VI-a a Mogoșoaia ClasicFest, manifestare găzduită de Palatul Brâncovenesc Mogoşoaia și organizată de Centrul Cultural “Palatele Brâncovenești” și Asociația Pro Valores.

 Cei doi au încântat prin varietatea repertoriului, de la Oblivion de Piazzolla, la Dansurile românești de Bartok, de la pisele în ton popular de Schumann, la fragmente din sonatele de Șostakovici sau Poulenc, dar mai ales au încântat prin omogenitatea construcțiilor sonore și prin rafinamentul realizării acestora, prin logica și frumusețea dialogului dintre cele două instrumente, prin expunerea unei palete de culori sonore cu o anvergură de invidiat.

 Rafinament, plăcere de a cânta, profesionalism sunt doar câteva dintre atributele prin care putem caracteriza evoluția Andreei Butnaru și a lui Florin Mitrea în fața unui public deosebit de cald, deosebit de interesat de actul artistic, dar și generos în ceea ce privește răsplătirea prin aplauze a eforturilor protagoniștilor.

DSC_0021

Recitalul a fost urmat de prezentarea celui mai recent compact disc al ansamblului Musica Viva: “O călătorie în secolul XX”, un produs discografic deosebit de interesant, care cuprinde opusuri pentru prima dată înregistrată în țara noastră: Sonate pentru violoncel și pian de Bohuslav Martinu, Dmitri Șostakovici și Francis Poulenc.

DSC_0024

Duminica viitoare, 4 iunie 2017, tot de la ora 12, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, vom marca printr-un recital extraordinar împlinirea a 285 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai importanți creatori ai omenirii – Joseph Haydn. Invitați sunt membrii Cvartetului ArtMusik:  violoniștii Marius Bîclea și Emil Stegar, violistul Florin Matei și violoncelistul Dan Joițoiu – soliști instrumentiști ai Filarmonicii „George Enescu”.

 

 


Acțiuni

Information

Lasă un comentariu