Opera…altfel

21 05 2017

În ciuda vremii capricioase și a oboselii acumulate în maratonul cultural “Noaptea muzeelor”, numeroși iubitori ai muzicii de calitate și curioși adoratori ai operei au tinut să fie prezenți la un recital pe cât de suprinzător, pe atât de atractiv. Flautistul Florin Leonte de la Filarmonica din Bacău și pianista Vasilica Stoiciu Frunză de la Universitatea de Arte din Iași au fost invitații celui de-al V-lea eveniment sonor din cadrul actualei ediții a Mogoşoaia ClasicFest, manifestare găzduită de Palatul Brâncovenesc Mogoşoaia și organizată de Centrul Cultural “Palatele Brâncovenești” și Asociația Pro Valores.

1

Cei doi au încântat prin interpretarea unei serii de fantezii originale pe teme din opere, extrem de frumoase, de spectaculoase, de cantabile. Au putut fi recunoscute momente din Traviata, Trubadurul, Rigoletto, Carmen sau Evgheni Oneghin, adevărate șlagăre ale artei lirice, regândite de compozitori ca: Giulio Briccialdi, Wilhelm Popp, Guy Braunstein și François Borne.

Dacă pianista Vasilica Stoiciu Frunză ne obișnuise cu profesionalismul și profunzimea abordării oricăriu opus pe care-l scoate din laboratorul propriu de interpretare și îl expune publicului meloman, marea supriză a fost evoluția tânărului flautist Florin Leonte, un muzician care într-o lume dominată de flautele de aur, din ce în ce mai prezente pe scenele din România, cu al său flaut de argint, ne-a demonstrat că are un sunet de platină. De asemenea a impresionat prin calitatea construcțiilor sonore, prin amplitudinea și logica frazării, iar conlucrarea dintre cei doi artiști a atins perfecțiunea în ceea ce privește reliefările tematice și bogăția paletei coloristice sonore.

Virtuozitate sau lirism, tehnicitate pură sau emoție subtilă au fost reperele prin care au fost purtați iubitorii artei sunetelor.

 Duminica viitoare, 28 mai 2017,  tot de la ora 12, va avea loc un nou recital deosebit. Sub genericul “Călătorie în lumea dansului”, opusuri create de: Astor Piazzolla, Dmitri Șostakovici, Francis Poulenc, Robert Schumann, Manuel de Falla și Bela Bartók vor fi interpretate de violoncelistul Florin Mitrea (sef ded pardidă în Orchestra Națională Radio) și pianista Andreea Butnaru, adică membrii formatiei Musica Viva.

 

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: