Viniciu Moroianu – Stăpânul claviaturii

7 05 2017

DSC_0027Sala Scoarţelor din Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia a fost arhiplină duminică 7 mai 2017, la recitalul dedicat memoriei marelui pianist şi compozitor Dinu Lipatti, de la a cărui naştere s-au împlinit 100 de ani. Protagonistul acestui eveniment din cadrul ediției a VI-a a Mogoșoaia ClasicFest, manifestare găzduită de Palatul Brâncovenesc Mogoşoaia și organizată de Centrul Cultural “Palatele Brâncovenești” și Asociația Pro Valores, a fost unul dintre cei mai importanţi pianişti români ai momentului, prof. univ.dr. Viniciu Moroianu.

DSC_0025

Viniciu Moroianu s-a dovedit a fi un pianist de mare rafinament, un colorist inspirat al construcţiilor sonore, un tehnician desăvâşit, un artist ideal pus în slujba reliefării dorinţelor creatorilor, dar şi un orator plin de şarm, care a ştiut să sublinieze esenţe atractive pentru public. Minute în şir a fost aplaudat pentru interpretarea Nocturnelor de Dinu Lipatti, a Sonatei în la minor de Mozart, opus interpretat în recitalul de la Becancon, ultimul susţinut de Dinu Lipatti, cu trei luni înaintea tragicului şi mult prea timpuriului sfârşit, a primei sonate beethoveniene şi a lucrării rămase nefinalizate, din care Lipatti, la numai 20 de ani, a apucat să scrie o parte – Sonata romantică.

Ediţia a VI-a a Mogoşoaia ClasicFest, manifestare găzduită de Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia, va continua Duminică 14 mai 2017, de la ora 12, cu un concert de muzică barocă, prilejuit de împlinirea a 250 de ani de la moartea lui Georg Philipp Telemann. Sonate din creația marelui compozitor german vor fi interpretate de tineri extrem de valoroși, remarcați în cadrul Concursului “Drumul spre celebritate”: flautista Ioana Turcu, oboista Cristina Cincan, fagostitul Mihai Boboiescu și pianistul Iulian Ochescu.

Taxa de vizitare a Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia, asigură şi accesul la concert.

Programul complet pe: https://mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/

Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, ExcesMusic şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bucureşteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitivă, Roportal.ro, EstTV.

 

 

 

 

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: